HTML

Dobókocka

Cigánylabirintus - KJK

Egy fiatal cigányfiú bőrébe bújhatsz és tőled függ, hogy alakul az élete… http://index.hu/kultur/klassz/ciganylab/

Utolsó kommentek

  • gautama: ciganylabirintus.blog.hu/2009/03/04/old_221 (2021.08.05. 12:44) 105.
  • _d4Mn_: @Jóskapista: Nekem meg fullra úgy rémlik, hogy "álmodozott" az elején aztán rájött, hogy úgyse tud... (2018.03.14. 08:07) 154.
  • _d4Mn_: És ha én kérek kokszot? :D:D:D:D:D (2018.03.14. 08:06) 243.
  • _d4Mn_: Hé! Vasazni lehet de hímringyónak nem állhatok? Vagy mi ez az előre megírt sors? :D:D:D:D (2018.03.14. 08:05) 243.
  • : @cybercroc: Az utóbbi években a hazai médiában napvilágra került állatkínzási esetek, melyek jó r... (2018.03.13. 12:49) 309.
  • Utolsó 20

Linkblog

383.

2009.03.04. 07:02 ciganylabirintus

A házban nincs vakolat, és olyan sötét van, hogy csak araszolva jutsz el az udvarig. Ez a földszint három, suttogod magad elé, ahogy erőtlenül nyomogatod a csengőt. Az ajtó szinte azonnal kinyílik, és egy fiatal, rémisztően kövér nő áll előtted.

– Maga venné ki a lakást? – néz rád kissé félszegen. – Jöjjön be, azt nézzen körül! A férjem mingyá’ itt lesz.

Az első, amit meglátsz, egy csótány, ahogy utat tör magának néhány konzervdoboz között. A lakás egy kicsi szoba és egy mosókonyha.

– Vécé a folyosó végén! – kiáltja mögötted egy öblös férfihang. – Rácz Béla vagyok, enyém a lakás – mondja, és széttárja a karját. A legbarnább bőrű cigányember, akit valaha láttál. Havi tizennyolc, plusz rezsi. – Anyjuk, mennyi is a foglaló?

A nő végigmér, majd rád mosolyog.

– Két hónapot kéne letenni előre. Most kéne. A bútorok a pincében vannak. A szekrényt majd segít fölhozni a férjem!

Miközben cipekedsz, azon töröd a fejed, hogyan rendezd be életed első lakását. Aztán átadod a pénzt, ők pedig hazamennek – a szomszéd lakásba. Helyretologatsz mindent, végigdőlsz a dohos ágyon, majd elmosolyodsz, és az Otthonra gondolsz. Eddig minden nagyon izgalmas.

Vidáman kilépsz az ajtón, és elindulsz a körút felé egy éjjel-nappaliba. Mikor megpróbálsz átbotorkálni az udvaron, egy ázsiai férfiba ütközöl. Mielőtt bármit mondanál, köszön, és beszélni kezd:

– Maga új lakó? Béla mondta, itt laksz, és azt is mondta, nincs munka. Akarsz nálam dolgozni? Ha te akarsz, gyere be

második emelet tizennégybe most, ha nem jó, holnap reggel, és megbeszéljük!

Ha akarsz beszélni Huanggal, kattints a 9-re!

Ha nem szeretnél neki dolgozni, kattints a 45-re!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciganylabirintus.blog.hu/api/trackback/id/tr10979279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása